Η παγκόσμια ομοσπονδία θα παρακολουθεί την υγεία των αθλητών της

Η παγκόσμια ομοσπονδία θα παρακολουθεί την υγεία των αθλητών της

 Αγγελική Βύζικα

  |  30.08.2020 | 16:01

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κανό (ICF) συνεργάζεται με τη Σουηδική Σχολή Επιστημών Αθλητισμού και Υγείας (GIH) για τη μελέτη της υγείας και των τραυματισμών των αθλητών του Παρά-Κανό. Ελπίζουν ότι η μελέτη μπορεί να συμβάλει στο να καταστήσει το άθλημα ασφαλέστερο, αλλά και να επεκτείνει την καριέρα των νεαρών ηλικιών, με τη μελέτη να διαρκεί 12 […]

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κανό (ICF) συνεργάζεται με τη Σουηδική Σχολή Επιστημών Αθλητισμού και Υγείας (GIH) για τη μελέτη της υγείας και των τραυματισμών των αθλητών του Παρά-Κανό.

Ελπίζουν ότι η μελέτη μπορεί να συμβάλει στο να καταστήσει το άθλημα ασφαλέστερο, αλλά και να επεκτείνει την καριέρα των νεαρών ηλικιών, με τη μελέτη να διαρκεί 12 μήνες.

«Προκειμένου να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί και να αποδώσει σε διεθνές επίπεδο, ένας αθλητής πρέπει να είναι υγιής και απαλλαγμένος από τραυματισμούς»,  δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας Παρά-κανό (ICF) Τζον Έντουαρτς.

Υπάρχει ελάχιστη πληροφόρηση για την υγεία, τις ασθένειες και τους τραυματισμούς μεταξύ των αθλητών, του Παρα-κανό, διεθνώς.

«Η έρευνά μας στοχεύει να μάθει περισσότερα σχετικά με την υγεία των αθλητών, τις ασθένειες και τους τραυματισμούς, η οποία θα περιλαμβάνει αξιολογήσεις υγείας πριν από τη συμμετοχή-μεταξύ αθλητών Παρά-κανό-παγκοσμίως. Ο στόχος είναι να αναζητήσουμε μοτίβα τραυματισμού και συχνότητα ασθενειών σε αθλητές παρα-κανό για να αναπτύξουν στρατηγικές πρόληψης», προσθέτει ο Έντουαρτς.

Η ICF και οι σουηδική σχολή επιστημών θα στείλουν ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια σε αθλητές και γιατρούς υψηλού επιπέδου και υπογράμμισαν ότι τα δεδομένα που συλλέγονται ως απάντηση θα είναι ανώνυμα και εμπιστευτικά.

Το παρά-κανό έκανε το ντεμπούτο του στους Παραολυμπιακούς του Ρίο 2016 και βρίσκεται στο πρόγραμμα του Τόκιο 2020, με τους Αγώνες, να διεξάγονται το 2021 λόγω της πανδημίας.